تبلیغات
گروه علمی تخصصی کاشف گروه علمی تخصصی کاشف گروه علمی تخصصی کاشف - ذرت
گروه علمی تخصصی کاشف
www.kingkashef2.mihanblog.com وبلاگی عالی برای شما عزیزان
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما             
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره ی وبلاگ من


گروه علمی تخصصی کاشف در تاریخ 25 دی سال 1394 شروع به کار خود کرده ودر همه ی زمینه ها سعی به کمک به ارتقا دانش و خبر دادن به مردم عزیز ایران کرده است
گروه ما از تمامی کسانی که به یاری اش پرداختند بسیار سپاس گذارد.
این گروه یک گروه کوچک است که بصورت خود جوش مطالب علمی را در وبلاگ قرار می دهد تا مردم عزیز ایران بتوانند به مطالب دسترسی داشته باشند.

مدیر وبلاگ :مهدی باقری
نویسندگان وبلاگ
نظرسنجی وبلاگ
می خواهید بیشتر در باره ی چه موضوعی مطلب بنویسیم







ذرت یا جواری یکی از غلات مهم است. منشأ آن قاره آمریکا بوده‌است و پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد.ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب می‌شود و سرشار از کالری است.

پیشینه

ذرت تا قبل از سال ۱۴۹۲ میلادی (سال کشف آمریکا) در قاره آسیا، اروپا و آفریقا بعنوان یک گیاه زراعی شناخته شده نبود. اما این گیاه را از قرن‌ها پیش در آمریکای مرکزی می‌شناختند و توسط مردم سرخ‌پوست آمریکا کشت می‌شد. بهمین سبب نام لاتین ذرت از یکی از طوایف سرخ‌پوست بنام Marisi Mahig گرفته شده است.

نام این گیاه در زبان انگلیسی corn در عربی ذرت و بلال است. نام فارسی این گیاه جواری (فرهنگ دهخدا) است ولی واژهٔ عربی ذرت بکار برده می‌شود.

ویژگی‌های دارویی

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

    پماد ذرت خشک کننده زخم‌ها می‌باشد.
    ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.
    استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می‌کند.
    روغن ذرت کلسترول خون را پائین می‌آرود.
    روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری‌های پوستی مفید است.

ساختار و فیزیولوژی

ساقه‌های ذرت از لحاظ ظاهری شبیه ساقه‌های بامبو هستند و میانگره‌ها به طور معمول به ۱۷ اینچ می‌رسند. ذرت فرم رشد محدود دارد و برگ‌های پایینی، برگ‌های شمشیری وسیعی هستند که عموماً ۱۰۰–۵۰ سانتی‌متر طول و ۱۰–۵ سانتیمتر عرض دارند (۴–۲ فوت در ۴–۲ اینچ). ساقه‌ها ایستاده هستند، ۳–۲ متر (۱۰–۷ فوت) ارتفاع دارند و تعداد زیادی گره دارند که معمولاً دارای برگ‌های بزرگ هستند. زیر این برگ‌ها و درست نزدیک ساقه، بلال‌ها بوجود می‌آیند. آنها روزانه ۳ میلیمتر رشد می‌کنند.

بلال‌ها گل آذین ماده هستند که با چندین لایه برگ محکم پوشانده شده‌اند بطوریکه تا زمان ظهور رشته‌های زردکمرنگی که از انتهای بلال بیرون می‌زند، به آسانی خودشان را نشان نمی‌دهند. این رشته‌ها کلاله‌های بلند شده‌ای هستند که شبیه یک دسته مو هستند و در ابتدا به رنگ سبز هستند و سپس زرد یا قرمز می‌شوند. کشت جهت سیلو کردن علوفه معمولاً متراکم‌تر انجام می‌شود و در نهایت درصد پایین‌تری بلال و بیشتر ماده گیاهی بدست می‌آید. واریته‌های خاصی از ذرت اصلاح شده‌اند بطوریکه بلال‌های خیلی بیشتری تولید می‌کنند. اینها منبع baby cornها هستند که به عنوان یک سبزی در غذاهای آسیایی استفاده می‌شود.

ذرت یک گیاه شب بلند اختیاری است و گلدهی آن پس از دریافت تعداد مشخصی دگری دی (degree day) در دمای بیشتر از ۱۰ درجه در محیطی که سازگاری پیدا کرده است اتفاق می‌افتد. مقدار تأثیر شب‌های بلند بر تعداد روزهایی که باید طی شود تا گلدهی ذرت انجام شود بصورت ژنتیکی کنترل می‌شود و توسط سیستم فیتوکروم تنظیم می‌شود.

نوردورِگی (فتوپریودیسم) در ارقام گرمسیری معمول نیست بطوریکه ویژگی روزهای بلند عرض‌های بالاتر باعث می‌شود گیاهان بسیار بلند شوند و لذا زمان کافی برای تولید بذر قبل از اینکه با یخ زدگی از بین بروند را ندارند. با این وجود این ویژگی در استفاده از ذرت جهت تولید سوخت زیستی ممکن است مفید باشد. در انتهای ساقه ذرت کاکل ذرت یا همان گل آذین نر وجود دارد. وقتی کاکل رسیده می‌شود و شرایط آب و هوایی گرم و خشک است، بساک‌ها در روی کاکل شکفته می‌شوند و گرده‌ها را آزاد می‌کنند. گرده ذرت آنموفیلوس است (توسط باد منتشر می‌شود) و به خاطر سرعت زیاد پایین افتادنش، بیشتر گرده‌ها به فاصله زیادی از کاکل نمی‌افتند. هر کلاله برای تولید یک‌دانه ذرت باید گرده افشانی شود. بلال‌های جوان می‌توانند بصورت نارس مصرف شوند اما وقتی گیاهان بالغ شدند (غالباً در ماه‌های پاییز) چوب وسط آن سفت‌تر می‌شود و رشته‌ها نیز خشک می‌شوند بطوریکه قابلیت خوراکی خود را از دست می‌دهند. در انتهای فصل رشد، دانه‌ها خشک می‌شوند و جویدن آنها بدون پختنشان در آب جوش مشکل است. تکنیک‌های مدرن کشاورزی، در کشورهای پیشرفته معمولاً روی کشت متراکم تکیه می‌کند که یک بلال در هر ساقه تولید می‌کند.

بذرها

دانه‌های ذرت شامل پریکارپ میوه به علاوه پوشش بذر است که به آن کاریوپسیس گفته می‌شود که در گیاهان علفی معمول است و کل دانه به نام بذر خوانده می‌شود. چوب وسط بلال در ساختار، شبیه میوه چندتایی (میوه مجتمع) است اما تک تک میوه‌ها (دانه‌ها) هرگز با یک توده نیامیخته‌اند. دانه‌ها به اندازه نخود هستند و به صورت ردیف‌های منظم بر روی یک جسم سفید مغز مانند، قرار گرفته‌اند که بلال را تشکیل می‌دهد. در یک بلال بطور معمول ۶۰۰ دانه قرار دارد و طول آن می‌تواند ۷ اینچ (۱۷۸ میلی‌متر) باشد. رنگ آنها متفاوت و شامل سیاه، آبی خاکستری، بنفش، سبز، قرمز، سفید و زرد است. در هنگام تبدیل به آرد، عملکرد ذرت نسبت به گندم بسیار بالاتر است و سبوس بسیار کمتری دارد. این آرد پروتئین گلوتن گندم را ندارد، بنابراین انواع نان‌ها را با خاصیت پف کردگی کم درست می‌کند. یک واریته ژنتیکی که قند بیشتر و نشاسته کمتری را در بلال‌ها ذخیره می‌کند به عنوان سبزی مصرف می‌شود و ذرت شیرین نامیده می‌شود. ساقه‌های نابالغ ذرت یک آنتی بیوتیک قوی به نام ۲و۴-دی هیدروکسی-۷-متوکسی-۱و۴-بنزوکسازین-۳-یک (DIMBOA) را در خود ذخیره می‌کنند. DIMBOA یک عضو از گروه هیدروکسامیک اسید (که به نام بنزوکسازینوئید نیز شناخته می‌شود) است که به عنوان یک دفاع طبیعی در مقابل تعداد زیادی از آفات شامل حشرات، قارچ‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا به شمار می‌رود. DIMBOA در گیاهان علفی مشابه نظیر گندم نیز یافت شده است. ذرت جهش یافته‌ای که فاقد DIMBOA است به حمله شته‌ها و قارچ‌ها بسیار حساس است. DIMBOA همچنین باعث مقاومت نسبی ذرت نارس به آفت سوراخ کننده ذرت (از خانواده Crambidae) می‌شود. وقتی ذرت بالغ و رسیده می‌شود سطح DIMBOA و مقاومت به سوراخ کننده ذرت کاهش می‌یابد. ذرت به علت وجود ریشه‌های سطحی به خشکی حساس است، در مقابل کمبود عناصر خاک مقاوم نیست و در صورت وجود بادهای شدید، ریشه‌های آن از خاک بیرون می‌آید.

آرد ذرت

آرد ذرت از آرد کردن ذرت زرد یا سفید به دست می‌آید و در صورتی که پوست و نطفه آن جدا شده باشد، باید آرد را با مواد مغذی مانند آهن، کلسیم، تیامین، ریبو فلاوین، و نیاسین تقویت نمود

منبع: ویکی پدیا




گروه علمی تخصصی کاشف: مطلب با تلخیص همراه بود ه است.





نوع مطلب گروه علمی تخصصی کاشف :
برچسب های مطلب گروه علمی تخصصی کاشف :
لینک های مرتبط مطلب وبلاگ گروه علمی تخصصی کاشف :
یکشنبه 30 آبان 1395
جمعه 26 آذر 1395 03:59 ب.ظ
جالب بود
مهدی باقری ممنونم از نظرشما
جمعه 26 آذر 1395 03:58 ب.ظ
موفق باشید
مهدی باقری ممنونم شما هم همینطور
پنجشنبه 4 آذر 1395 04:03 ب.ظ
عالی
مهدی باقری ممنونم از نظر شما.
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:59 ب.ظ
عالی
مهدی باقری ممنونم از نظر شما
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:59 ب.ظ
عالی
مهدی باقری ممنونم از نظر شما
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:54 ب.ظ
عالی
مهدی باقری ممنونم از نظر شما
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:52 ب.ظ
عالی خیلی عالی
مهدی باقری ممنونم از نظرت
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:51 ب.ظ
عالی
مهدی باقری ممنونم از نظرت
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:50 ب.ظ
عالی
مهدی باقری ممنونم از نظر شما
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:48 ب.ظ
عالی
مهدی باقری ممنونم از نظر شما
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:48 ب.ظ
عالی
مهدی باقری ممنونم از نظر شما
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:47 ب.ظ
عالی
مهدی باقری ممنونم از نظر شما
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:46 ب.ظ
عالی
مهدی باقری ممنونم از نظر شما
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:44 ب.ظ
عالی
مهدی باقری ممنونم از نظر شما
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:43 ب.ظ
وب عالی دارید.
موفق باشید.
مهدی باقری ممنونم از نظر شما
پنجشنبه 4 آذر 1395 03:41 ب.ظ
وبلاگ عالی دارید کی کانال تلگرامشو میسازید؟
مهدی باقری سلام کانال تلگرام ساخته شده اما مطالب سایت رو توش نمیفرستیم.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.





آمار وبلاگ گروه علمی تخصصی کاشف
  • کل بازدید وبلاگ :
  • بازدید امروز وبلاگ:
  • بازدید دیروز وبلاگ :
  • بازدید این ماه وبلاگ :
  • بازدید ماه قبل وبلاگ :
  • تعداد نویسندگان وبلاگ :
  • تعداد کل پست های وبلاگ :
  • آخرین بازدید وبلاگ :
  • آخرین بروزرسانی وبلاگ :
  • لبیک یا حسین
  • آهنگ امام زمان
  • سلام لطفا به مطلب آقامحمد خوان قاجارسربزنید
  • سلام ببخشید که برخی از نظرات دیر تایید شد کار داشتیم به موقع نتونستیم تایید کنیم
  • با عرض پوزش مطلب تاریخ ایران در پنج دقیقه از آپارات دارای مشکل شده وانگلیسی شده است وبخاطر مشکل میهن بلاگ این ویدیو دوتاست وهر دوتا یکی هستند با تشکر
  • سخن معصومین
  • اوقات شرعی
  • دیکشنری
  • مترجم سایت
  • جلوگیری از راست کلیلک
  • جلوگیری از کپی متن
  • آب وهوا
  • آی پی
  • ذکر ایام هفته
  • تاریخ
  • آب وهوای مشهد
  • آب وهوای قم
  • اوقات شرعی به افق خمینی شهر
  • اوقات شرعی به افق شهرضا
  • اوقات شرعی به افق نطنز
  • اوقات شرعی به افق طالقان
  • اوقات شرعی به افق نظر آباد
  • اوقات شرعی به افق ایلام
  • اوقات شرعی به افق ایوان
  • اوقات شرعی به افق مهران
  • اوقات شرعی به افق شیراز
  • اوقات شرعی به افق قم
  • هدایت به بالای صفحه
  • نوار اسکرول
    امکانات جانبی